Monday, April 23, 2012

New Start :')

BismillahArRahmanArRahim :)

Menanam niat, Membaja semangat, menuai Amalan ;)


In the name of Allah, the most gracious The most merciful :)
Hehe, tatau nak start dari mana. Jauh becabang kisah hidup sekarang. But the most important is, syukur Alhamdulillah dah habis diploma kat UiTM :) -kalau tada repeat paper, hopefully no.. Huhu..

Im now 21 years old to be :) Agaklaa dewasa kan dr bilangan numbernya? Haha.. yelah.. tapi menyedari hakikat kehidupan, pengalaman yg mengajar sedikit sebanyak mematangkan physically n mentally. And tengs God for that :')

Hey, but im not yet isteri orang. Masih single but NOT available iAllah. HAHAHA!
Ada cita cita nak kawen muda, ummi tau. HAHA, bukan apa, nak jaga HATI :) Cuma takot rosak dan parah. Mengikut wakiaq skrg, surely hard to take care of our heart rite? Nak kena pasak dlm diri cinta Allah bukan kerja mudah. Nak syurga Allah, kenalah kerja keras. The main is, HATI :) the hardest is, HATI :) Sebab tu ada cita cita nak kawen muda. Hihi. tapi cita cita tu sekarang dijadikan impian kerana cita cita berubah kepada syurga Allah. Pasti? YA SANGAT PASTI IALLAH :) Nak menuju kearah tu, then baru dapat sum1 yg bersama nak menuju ke situ kan? Actually im not that choosy, saya redha dgn apa pon yg Allah bg nnt iAllah. just myself n i, i had promise to myself to be better. Bukan utk spa2 utk diri sendiri. Keraskan diri n disiplinkan diri utk belajar buat semua kerja rumah n Kuatkan ibadah hati, diri.. TRAIN :) Train utk jd yg terbaik. So that ill be the best wife for my future husband so do for my relegion, Islam. IAllah..
Stop talking about married. ( Jauhhhh lg)

AM talking to myself,
Dear self, Hihi,
U know urself better rite?
Rasa tak hati makin jauhh dr Allah?, RASA (SANGAT!)
So, apa yg hg tunggu lg? (Im moving)
Moving from what? (im trying to move on from jahil to be better)
What better? Peanut butter? ( Huhu,as long as rasa sensitiviti dlm hati, rasa bedosa buat salah tu ada lg dlm hati, then u masih selamat fatimah. masih ada cebisan hidayah dr Allah utk hg bergerak kembali)
Im bad..( surely. Badly BAD! tp Allah Maha menerima taubat, sikit sikit iAllah akan jd lebih baik dr tak berubah lansung)
Now i know, i must move on.. n be better..
Smile n change urlife ;)

New start have begin :)

SAHABATs, Do pray for me ok?

1 comment: