Tuesday, March 10, 2009

24 hours to gooo~

debaran kian terasa, lumrah bg semua student2 yg amik pekse, mesti cuakk time nak amik result rite? so do me . beketaq2 jaa hati ni di kala tiap saat . menunggu sesuatu yg belum pasti dpt ku terima . namun, hanya doa , pasrah & tawakall pd yg Esa yg dapat ku lakukan . bagikuu lahh kann , yg kuharapkan dr resultku nnt cuma yg bisa membuatkan hatiku terima , ummiku pasrah && org2 d sekeliling redha. aku takoot dgn pandangan org lain . aku bkn kuat sgt semangat. stg org dok kata kat aku , haa , nagehh la aku. kuang3 (lembek ah tmah !) tp tuu mmg aku. yg paling sday klo mak aku plak yg xley tma, uihh, asa cam tanak idop dahh jaarr~ nauzubillah, mintak Allah jauhkan , moga Allah berikan yg terbaik buatku. harapnya, klo result ok tp aku jd riak+takbur+jauh dr Allah, better aku dpt result terok rite ? nauzubillah, aku cuma nak result yg layak bgku, n yg xjdkan aku jauhhhh dr Yg menciptakan segala sesuatu~ ameen (;
Yaa Allah, Kaw kuatkan lahh hatiku, iman ku, jiwaku, && semangatku, agar aku redha dgn setiap ketentuanMu, aku hanya hamba yg kerdil , yg sering kali meminta belas && kasihan dariMu, yg mengharap balasan CintaMu yg agung , agar aku sentiasa berada di landasanMu yg lurus, benar & suci dr noda. Ya Rabb, ku tahu , mungkin Kaw tidakk memberikan apa yg ku inginkan , & aku tahuu, Kaw akan memberikan apa yg ku perlu , bukan yg ku minta~ Ya Rahman , tetapkan lah hatiku di atas landasanMu ini , agar apa yg Kaw berikan nnt , dpt aku terima dgn keredhaan hati, semata2 untuk sentiasa berada di sampingMu wahai Sang Pencipta bumi. Ya Allah , Kaw berikanlahh kepadaku, serta sahabat2 seperjuangan ku kejayaan , bukan untuk kami, tp untuk agamaMu islam , agar dpt sama2 kami martabatkan Denn suciMu ini. jauhkanlahh bg kami, kekejian diri, dgn apa yg akan Kaw berikan nanti~ ameenn
p/s: doakan akuu ya ? i really need it ! (:

8 comments:

Akmar Anuar said...

hurm...semoga doa2 kamu tu dimakbulkan (amin)

so, skrg mmg takleh d0k diam ke? otak pon d0k asyik pk result je eh? normal lah tuh kan? hehe...

sekarang ni jangan berhenti berdoa and buat solat hajat and minta orang lain doakan kamu.

semoga kamu dapat result yang paling best! insya-Allah..

p/s: akak pulak yg rase debaran nak amek result nih, hehe =p

miss GAZA said...

huhu..
jgn kata ank..
ak pown mrasakn dbarannya skarang..
lani yg kta leh wat pown..
kita tawakkal saja pada Allah..
Kot na pown kta dah make our best!
Juz Make Du'a And leave the Rest To Allah..:D
InsyaAllah..
bla kta ajaq hati kita utk pasrah n tawakkal,
x kirala apa result yg akan kuaq ni nnt..
kita akn redho n tnang ja trimanya~~
ssngguhnya klaw najah i2 ada hikmahNya..
klaw gagal pn pasti juga punya hikmah..
sbb Allah da arrange leklok da smua bnda yg akn jadi kat kta...
dn pastinya smua punya sbab dn msababnya..
ktahuilah adeqku,
mukmin yg brjaya i2 bkanlah mukmin yg x pnah gagal..
tp mukmin yg brjaya i2 blaja dr kgagalan yg dia pnah hadapi...:)
gagal skali x bmakna gagal slamanya kn?!?
gagal 2kali pown x bmakna gagal slamanya gak kan?!?!
gagal 3kali pown x bmakna gagal slamanya jgakkk knnn!!?!?!
er..
gagal 4kali....[pndy2la smbg!]
xpaja klaw "trgagal" banyak kali pown..
tp umat Islam ni xkan jatuh dn gagal dlm lbang yg sama rite??
biarla kta mbek pengajaran dr smua kgagalan kta...
styap org punya pluang masing2..
xskarang Allah bg sok lusa..
wlwpn org skeliling xleh nk trima..
yg pntg kita tu dulu kna redho..
br leh kwat..
so bla org kata trok p tera mana pown..
insyaAllah leh than pnya!!
dn kta jadiknla sgala tohmahan org tu sbagy pmbakaq smangat kta utk brjaya pasni..kata dlm atie..:
"hey,,,
ingat saja kowt org fail!!
tdak ak msti x sdaq pnya..
tu pasy Allah bg ak fail kali ni..
ingat Allah bg saja kowt!
fail hok ni la yg nk bg ak brjaya sok lusa nieeee!!"
papun..
la tahzan,
kita kn hmbaNya!!!
[erk,cm knal ayt nieh]
papun..
doa ja bnyk2 la..
jgn risow,
ak xpnah lpa doa kt ank tiemah..:D
doakn ak jgak na..
syg kmu~~~


p/s:wa...ak tuleh kt ank ni pn sbb nk sdapkn atie ak gak..!!doala stam ak n mmba2 ak mumtaz!

-kakandamuu..:]

Fatimah Azahra said...

salam ,
(:

too akak akmar anuar~
thax ya akaq 4 ur care !
akak jgn terjangkit pulak debaran sy nieh ,
tp klo tejangkit pon tara apa ,
kat farmacii akaq ada juaii ubat ketaq2 nak amik result x ?hehe
(:


to my kak ah~
thax ya akak !
semangat yg kaw alirkan pd ku membuatkan aku kian bersemangat sperti umar alkhatab !
hehe

akak ,
aku xpenah lupa doakan ag laahh
doakan agar kita sama2 berjaya dunia akhirat~
semoga Allah kuatkan kita && pejuang islam yg lain ,
amiin


syg akak lillah~
;DD

Akmar Anuar said...

ubat penenang??
kang kamu makan ubat tuh jadi 'TENANG' terus, nak ke?? hahaha...

rileks jer.
selawat and zikir banyak2 tau?
bace Quran kalo rase berdebar sangat tuh..

NURFARAHLIYANA said...

ameen (:

Fatimah Azahra said...

salam ,
too akak akmar~
yaa
dats true akak !
ituu yg akan ku lakukan selaluu ,
makaceyy yaa kak
;D

sinar_islami said...

selawat n doa byk2
all da best esk ya

Fatimah Azahra said...

insyAllah kak ~
(: