Thursday, March 12, 2009

SPM itu ini~

"salam, tmah , result cam na? bpa A dpt ?" , "salam tmah , result cantik x? jgn lahh sep", salam tmah ! kutip bapa A ?" ahh , mcm2 spesis soklan ++ sms ++ call aku dpt start koii 10 pg td~ tension beb ! dahh la kena beratoq panjang nak amik slip, bedebar2 rasanya , huhu, time tuu lahh rasa gla, sewel, cuak, takoot, seram ++ mcm2 ! pd korang yg dah amik spm, pasti penah rasa cam tuhh . ye lahh , org2 dok kata, SPM tuu lahh masa dpn kita ? btuii kahh ? 4 mee, ye laa kan , dgn result SPM lahh kita nak guna 4 apply U, klo result xcantik , xberasa lahh nak dok U , btuii kahh fakta ituu ? umm , aku rasa, rezeki xsemestinya berpandukan result SPM semata2, ada gak org yg dpt 9 , 10 A, tp, U xdapat, matrix pon xdapat ? tuu pa cita plak ? &&& ada gak orang yg xda A or kurang skit jumlah A nya, yg bleyh jd jutawan muda xpa p U , kan kan KAN ? aku lebih suka yg kedua ni , bukan apa , mungkin dengan kegagalan depa time SPM yg membuatkan depa lbeyh matang && gigih berbanding mereka yg telah berjaya dlm SPM. Allah dah susun segalanya cantik . macam aku , aku mintak kat Allah, nak result sekian sekian sekian , tp , Allah xbg apa yg aku mnx, && DIA bg apa yg aku perlukan . aku pasrah && redha (even td nageh gak! huhu) mungkin bukan rezeki aku kat SPM, insyAllah, Allah akan bg yg terbaik buatku pd masa akan dtg~ kan kan kan ? (:

Firman ALLAH SWT,

“ Dan ingatlah ketika RABB kamu berkata, jika kamu bersyukur maka AKU akan tambahkan(nikmat kamu)…”(Ayat 7, Surah Ibrahim)

“ Boleh jadi perkara yang kamu tidak sukai itu baik untuk kamu, dan boleh jadi juga perkara yang kamu sukai itu buruk untuk kamu dan ALLAH itu Maha Mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui”(Ayat 216, Surah Al-Baqarah)

plis pray 4 me ya ! supaya aku tabah untuk menempuh masa depan dgn apa yg aku bawa skrg . aku lemah . dengan senjata mukmin ni lahh yg membuatkan aku kuat pd sekian masa. aku tahuu Allah maha adil, dia akan berikan apa yg layak buat kita. & alhamdulillah aku redha dgn pemberianNya . Maha suci Allah, Hanya Dia yg bisa membuatku tenang~ moga aku kiann dekat dengan cintaNya, agar aku sentiasa kuat dlm jihadNYA~ ameen (:
p/s: cngrate 2 all my frez yg dpt result CEKANG2 GLAA tahap piramid ke7 tuhh yaa ? memang rezeki korang lahh kann (: Alhamdulillah .. && teristimewa buat kakak ku tersayang , Fasihah Bt Adnan ( kaw mmg best! ) beliauu dapat MUMTAZ beb dlm peperiksaan STAM nya~ ngeee, syuukur Alhamdulillah, moga impiannya sambong study kat MESIR tercapai lahh yaa, sama2 kita doaaknn, (:

8 comments:

sinar_islami said...

salam...pape pun tahniah berjaya lepasi ujian ni...
wah akak tu dapat mumtz..blh la kak sha kenal kalau dia dtg mesir

Fatimah Azahra said...

to sinar islami~
wsalam (:
thx akak ,
i trully nid kekuatan now
:(

yaa,
bisa kenal dong
yg paling cunn itulah akak ku
;DD

saiFz said...

quoted:- "result CEKANG2 GLAA"
i like this words...haha8x
rileks la fatimah,
kalut nak p mana....

sya_ais said...

salam..la...akak awk nama fashihah ka....erm...ingatkn sapa la td fatimah azahra ni..rupa2nya adik che'ah ka...heheh

smpaikan "assalammualaikum" kat akak yer...
nak send msg ucap tahniah tp blom da kredit lg...sampaikan juga ucapan tahniah....

nanti sama2 la kita nangis kat KLIA bila che'ah n shi p mesir yer...bertambah banjir la KLIA tu..

tahniah juga utk result SPM fatimah...kita merancang, ALLAH juga merancang...sebaik-baik perancang adalah ALLAH SWT

Fatimah Azahra said...

too abg Saifz,
huaaa,
kalot nak p blajaq laa
huhu

too kak sya_ais ,
yaa, mmg DIA sbaik2 perancang
(:

tu lahh kann ,
pasti banjir KLIA nnt bla depa p mesir ,
wawawa ,
nak ikot !
huhu

miss GAZA said...

tahniah adeqku krana brjaya mnempuh sgala dgaan yg my kat ank sblom smasa n even slps spm hingga ke lpas rsult kuaq..
actually..
ak bngga ngan ank coz ank dah najah di mataku skarang..
i2 dah mmadai dgn diri ank yg skrang ni..
ank kna taw..
xkera apa pn yg ank akn wat..
insyAllah ak akn sntiasa sokong ank..
insyAllah yg terbek ak doakan utk ank..
1 hr..
jgn smpy ank rasa xdak spa dah kt dnya ni..
even shbat2 ank smua lari tinggy ank..
xmo kwn ngan ank..
insyAllah ak maw brsama ank..
kta nk msok syurga sma2 kn??
mana mgkn ank akn tinggy ak dan sbaliknya..
insyAllah..
psan seorang kakak,
jgn down dn anggap mrk i2 bkanla pnentu sgalanya dlm idup ank..
Allah i2 sbaik-baek prancg kn?
so..
in other way..
brsahabatla dgn mrka yg sudi menerima kelemahan ank seadanya..
shbt bkan 1 dlm dnya ni..
banyak lagi mnsia skeliling ank..
ktahuilah,
slemah-lmah mnusia adlh mrka yg xbleh mncr sahabat..
dn mrk yg lmah i2 adalah mreka yg mnsia-siakn sahabat yg thah dicari..
shbt yg stia ibrat pewangi yg mnghrumkn..
shbt sjati pndrong impian..
dn shbt mulia yg mmbawa kta ke jln Allah..
dn shbat..
bkan hanya ktika glak ktawa ja..
tp msti bla kta kluaq air mata gak..
dn bla kta wat slap dia x sanggup tgk kita slap slamanya..
sbb dia nk msuk syurga sama2 ngan kita..
x gi2?
sabar adeqku..
smua ini pasti brbaloi jka krn Allah..
la tahzan..
if Allah bring u to it,,
He will bring u through it..:]

Fatimah Azahra said...

buat miss GAZA a.k.a sistaakuu~
akak,
thax sgt2 dgn semangat yg telah akak berikan. sesungguhnya, kelemahan tmah terlalu banyak & memerlukan bimbingan dr semua terutamanya akak. trimas sbb banyak bimbing tmah. akak, biar sejuta sahabat yg menjauhi tmah kerana perubahan @ kekurangan tmah, tmah xkisah asalkan akak ada dgn tmah. hanya Allah yg bisa mengukur tahap kecintaan tmah buat akak tersayang.
SYUKRAN JAZILAH akak!
syg akak lillahitaala~
^^,

FaRaWaY said...

pa2 pon~kmu dh wat yg tbaek..

cudipt~